I USA dag 17 raceday

Dagen i dag ja, den begynte vel egentlig klokka fem om morgenen her. Lokal tid hos dere klokka to om ettermiddagen. Grunnen til vi måtte opp så tidlig var at vi skulle kjøre et løp. Golden Cup, denne gangen var det litt høyere nivå enn det var på det løpet vi kjørte sist, som var Golden States.

Da vi kom frem til PALA, meldte vi oss inn. I dag måtte jeg kjøre 150 ccm, på grunn av at min Suzuki 85ccm enda ikke var fikset. Jeg var ganske redd for at det ikke skulle gå så bra i dag, på grunn av dårlige erfaringer fra sist vi var på denne banen. Jeg skulle kjøre to klasser i dag. Damer , som egentlig er 16 år og oppover med stor sykkel 250 ccm, og  gutter 13 år med min sykkelstørrelse.

I dame klassen var jeg minst, jeg var 13 år og den nest yngste var 16 år. Det kom til å bli spennende! Treningen begynte med at alle store sykler helt opp til 450 ccm, trenet sammen. Etter at de var ferdig, begynte 85- og 150 ccm. Til slutt var det 65 ccm og 50 ccm.  Jeg må si at når alle de store syklene var på banen samtidig, må det sikkert ha vært over 100 sykler. Det er noe av det sykeste jeg har sett. Jeg tror aldri jeg har  sett så mange sykler ute på banen samtidig. Det var folk overalt!

Min trening gikk bra, det gjalt om å følge med på når du skulle ut å kjøre. Det var nemlig ikke satt opp tid når vi skulle kjøre. På treningen kjørte jeg sammen med dem jeg skulle kjøre sammen med på løpet, jeg fikk se hvor mange som kjørte bra, og eventuelt dårlig.

Heat 1:
Dame klassen skulle ut. Starten gikk fort! Første sving klarte jeg å ta en innersving og lure meg forbi en del kjørere, men i den neste svingen ble jeg presset ut i en yttersving og mistet mye fart. Da var løpet i gang. Hoppet jeg ville ta lå noen meter unna. Jeg hadde sett at damen som lå foran meg tok det. Jeg holdt farten hennes og hoppet det. Jeg var livredd, på grunn av at jeg ikke følte meg vel med sykkelen. Det gikk uten å gå på trynet, heldigvis. Jeg lå på en sjette plass, men klarte å kjøre meg opp til en fjerde plass i løpet av heatet. Jeg jobbet mye med giring og gass påslag i og ut av svinger. Det var en sandbane med mye spor og derfor gjaldt det å kunne kjøre spor. En runde igjen, begynte å bli sliten. Klarte å holde tempoet oppe, men i de siste svingene med mye dumper og spor tok jeg det litt roligere, for å klare og holde plasseringen.

Heat 2:

Nå var det sammen med guttene. Dette heatet var rett etter det første. På starten skulle de vanne banen og preppe noen spor. Derfor fikk jeg slappet litt av. Det ar 150 ccm 4-stroke som skulle i gang. Starten gikk og jeg klarte å holde meg i teten i starten. Tok en lur innersving i begge svingene etter starten. Etter dette var jeg ganske overlegen. Ikke så mye konkurranse.  På slutten av heatet begynte jeg å bli ganske sliten, men jeg klarte å holde plassen. Dermed ble det en seier i dette heatet.

Da heatet var ferdig, slappet jeg godt av i noen timer før jeg skulle ut i ilden igjen.

Heat 3:

Det var tid for damene igjen. Det var mye å tenke på, men jeg prøvde å holde hodet kaldt. Starten gikk og jeg lå fire ut. Dette så jo ut til å gå bra, jeg holdt jo Norges beste dame bak meg. Eller ikke? Hun hadde vært med i en start krasj og kom derfor opp på siden av meg etter noen runder. Da var jeg på en 5.plass og det likte jeg ikke, men “heldigvis” var det en som hadde tryna i en sving og ble liggende. Da var 4.plassen i boks. Vi ble vinket inn med målflagget. Da var det bare å gjøre seg klar til neste heat.

Heat 4:

Nervøs for og ikke klare en 1. plass, det er jo ikke rart! Startet bra, fikk høyde i den første svingen. Han som var bak meg kjørte utrolig bra i dette heatet. Jeg måtte  ta i litt for å klare og holde ledelsen. Og så plutselig, kom det jeg hadde fryktet. Jeg tryna i en sand sving! Jeg hadde ikke min kjære Suzuki, men en tung 150 ccm og den kan være ganske vanskelig og starte når den har vært nede på bakken. Da jeg skulle starte den, funket det ikke. Jeg tråkket og tråkket og han som hadde andreplassen, rakk å kjøre en hel runde før jeg fikk start på sykkelen. Jeg var derfor en hel runde bak han. Jeg var så sint da jeg kom inn i depoet, at jeg kunne ha slått noen ned.

Etter jeg hadde kledd meg, gikk jeg for meg selv og fikk skreket ut av meg. Da jeg ble hentet av mor, skulle vi ned å spise i en gammel cowboy by. Restauranten vi spiste på het “Lillys” .

Sent hjemme og trøtt, måtte jeg begynne å øve på siste del av en samfunnsfagsprøve jeg skulle ha neste morgen. Da jeg hadde fått litt av det tunge stoffet inn i hjernen, var det på tide å gå til sengs.

Sammenlagt i dag ble det en 5.plass i dame og 3. plass i gutte klassen. Dermed ingen pokal.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Comments
2 Responses to “I USA dag 17 raceday”
 1. Julie sier:

  Det høres ut som om du storkoser deg i USA, Genette 🙂
  Dumt at du ikkje fikk nokon pokaler, men femte plass og tredje plass er jo veldig bra!
  Kos deg videre, og kom heim igjen med armer og bein i behold.
  Gleder meg til å sjå deg igjen 😉
  -Julie

 2. onkel Arild sier:

  Dette er tøffe greier Genette!
  Fy søren som du står på – med både skole og trening. Selv med alle problemer med sykkel og sjukdom er det enormt bra at du kl arer å konsentrere deg og yte så godt.
  Du kjører jo vanvittig bra og får heldigvis betalt for all treningen.
  – Arild

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: