Om bloggen

Foto: Lars Idar Waage

Dette er et forsøk. Først og fremst på å dokumentere hver skoledag i de tre årene på Hinna skole. Det er elevene selv som skal skrive tekstene, mens jeg har publiseringsansvaret. Dokumentasjonen skal være dagboktekster. Men jeg vil òg at elevene skal skrive andre type tekster her. Blant annet kommer vi til å publisere bokanbefalinger. Bloggingen kommer fordi jeg vil at tekstene elevene skriver skal være tilgjengelig for både andre elever og foreldre,  og andre som er nysgjerrige på hvordan ungdomsskoleelever tenker og skriver. Det er mange år siden mange av leserne selv gikk på ungdomsskolen. Dette kan være en måte å få innblikk i dagens skolehverdag på.

I dagboktekstene får elevene ansvar for å fortelle om hva de gjør i løpet av en skoledag. Vi er 30 elever i klassen, så det betyr at hver elev i utgangspunktet dokumenterer hver 30. skoledag. (Vi var 30 elever i 8. klasse, 29 i  9.klasse, og nå i 10. klasse er vi igjen 30)

Tekstene som er publisert er ikke rettet  av meg. De er lagt ut på bloggen som de er levert. Forhåpentligvis vil elevene da skjerpe seg ekstra. På den måten vil jeg også kanskje  få vist alle som leser bloggen at det skjer mye med språket i løpet av de tre ungdomsskoleårene.

I tillegg til dagboktekstene og anbefalingene vil dere også finne andre tekster her. Hvert skoleår lager vi en årbok. Disse publiseres under en egen fane på bloggen vår.

Av Eivind B Hansen, klassestyrer

Comments
6 Responses to “Om bloggen”
 1. Stine sier:

  Kjempe stilig opplegg dette her Eivind, du e jammen meg goe!
  Har nettopp sett igjennom årbøkene som du lagte når eg gikk på Hinna,
  spennande å se tilbake på bilder og lese tekster fra den gang.
  Kan ikkje sei eg savne den ekle sofaen me hadde i klasserommet,
  men du derimot e veldig savna 🙂

  Stine

 2. eilenblogg sier:

  Det er helt fantastisk at dere starter med dette så tidelig! Sosiale medier er en kanal som blir brukt hele tiden, og verden klarer seg ikke uten. Så her har du gjort et godt forsøk.
  Det må jo være kjempe morsomt for foreldre/familie og lese om dette og ikke minst for at elevene kan se tilbake på hva dem har gjort!!

 3. Tom Forsmo sier:

  Hei Eivind dette er et kjempespennende prosjekt som nå går mot slutten siden elevene nå nærmer seg eksamen, Hva tenker du om neste skoleår? Skal du fortsette eller er dette en engangshendelse?
  Hvis du skal fortsette inviterer jeg til samarbeid på den nye læringsportalen som skal lanseres til skolestart. Du kan lese litt om innholdet i portalen her: http://www.gostudyit.wordpress.com. Det vil blant annet bli lettere for elevene å publisere og det vil lette ditt arbeid også.

  Håper å høre fra deg

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] er inspirert av en klasse på Hinna skole i Stavanger som har blogget seg igjennom sin tid på ungdomstrinnet og frem til i […]Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: