13. juni

I dag ankom jeg skolen med en god og herlig følelse. Det å være ferdig med muntlig eksamen som gikk overraskende bra kan ikke engang beskrives med ord. Eivind mente at vi fortjente mer enn en applaus for vår gode innsats. Vi var alle enige om at det var fantastisk å ha gjennomført det. Etter litt snakk om gjennomføringen av eksamenene dagen før ble det mye snakk om de som skal opp neste uke på onsdag. Før vi skulle bruke resten av timen til å se film fikk vi vite at i siste time i dag skulle vi inn i gymsalen. Trivselslederne skulle få hver sin diplom for å ha sørget for aktiviteter i noen av friminuttene på skolen.

 

Filmen vi så resten av første og hele andre time heter This is England. Det er en dramafilm som handler først og fremst om en 11 år gammel gutt med navn Shaun. Faren hans omkom i Falklandskrigen. Han ble lenge plaget av klassekameratene sine, men finner trøst og vennskap hos noen eldre ungdommer som tar han med på turer og fester.

 

Tredje time kom og det var tid for musikk. Vi fortsatte å se videre på filmen Cadillac records som vi begynte å se i forrige uke. Historien, som er basert på virkelige hendelser, utspiller seg i en verden med sex, vold og rock’n roll i Chicago på 1950- og 1960-tallet.

 

De tre første timene gikk utrolig raskt, men er ikke så overraskende ettersom vi bare hadde sett film fram til fjerde time.  I fjerde time skulle vi ha delingstime. Halvparten skulle ha Eivind, og resten naturfag med Lena. På grunn av at Eivind prøvde å fordype seg i et program i forbindelse med Ipad’ene som er kjøpt inn til skolen, ble timen noenlunde amputeret ettersom han glemte helt ut klokken så mye som han storkoste seg. Det meste av timen gikk derfor til å vente på Eivind, som ingen ante hvor var.

 

Neste time var det min gruppes tur til å naturfag med Lena. Siste time før en muligens muntlig eksamen i naturfag for de ti siste på klasselista som ikke var oppe i går. Dersom det er naturfag de kommer opp i vil de bli målt etter kompetansemålene for 10ende trinn i naturfag i ett av de følgende kapitelene:

 

  • Celler og arv
  • Seksualitet og samliv
  • Energi og krefter
  • Lys og syn
  • Organisk kjemi
  • Veier til god helse
  • Energi for framtiden
  • Den levende Tellus

 

I løpet av timen tok Lena en fort gjennomgang gjennom alle kapitlene og så hva som gikk igjen og hva som kunne knyttes opp til hva. Vi fant fort ut at vi tilslutt kunne knytte alle kapitlene opp mot hverandre, men noen mer enn andre. Før vi kunne ta dagens siste friminutt gikk hun gjennom en lokal gitt muntlig eksamen i naturfag som øvelse.

 

Vi hadde allerede i første time fått instrukser om hva vi skulle i siste time, nemlig gå inn i gymsalen. Melissa og Anita er de som står for trivselslederne. Trivselslederne fikk mye skryt for deres innsats i å skape et bedre samhold på skolen ved å arrangere ulike aktiviteter i noen friminutt. Alle trivselslederne ble ropt opp en etter en av vår nye rektor, og fikk utdelt hver sin diplom. Dette er noe som de skal fortsette med til høsten. Ettersom det er en del av dem som går i 10ende og til neste skoleår skal videre på videregående skole, blir det nye trivselsledere til høsten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: