4. juni

Nå er det bare snakk om dager før Muntlig eksamen. Det blir utrolig spennende å oppleve vår første muntlige eksamen, hvor både læreren og sensoren er tilstede. I tillegg har vi en utspørring etter oppgaven er presentert.  Etter tre lange slitsomme år, er vi kommet til det vi alle har jobbet hardt frem mot. Men det er ikke tiden til å slappe av. Det er nå den siste innspurten skal gjøres.

Vi startet første time med tilvalg. I fransken gikk vi i gjennom leksene og deretter jobbet videre i et hefte vi fikk for noen uker siden. Både tysk- og spanskklassen så film denne timen.

Friminuttet var fort over, og vi begynte andre time i våre egne klasserom. Det var nå naturfag, og vi skulle gjøre oppgaver i boken. på grunn av at 7. klasse kom på besøk for å se hvilken skole de skal begynne på til neste år, ble timen litt spesiell. Lena (naturfag læreren) måtte være med sin egen klasse. Vi satt derfor og jobbet på egenhånd. Da klokken ble kvart på ti, ble klassen jaget ut og 7. tok over klasserommet. Det var morsomt å se på alle barna fra 7. å tenke på at for bare 3 år siden var det oss som stod nervøs og så på alle de store skumle elevene fra 10. klasse.

Når tredje time begynte var vi enda an gang dirigert bort fra klasserommet. Vi skulle være inne på datarommet. Her gikk hele timen til å diskutere Petter Moens dagbok. Både refleksjoner om temaer og dødsstraff ble tatt opp.

Maten ble spist, og før vi visste ordet av det var enda et friminutt over. Nå var det fjerde time og norsk stod på timeplanen for andre gang. Men før norsk kom i gang, var det mye snakk om klasseturen. Hvem skal sove med hvem? Dette ble tatt opp med en gang og vi ble alle fordelt på forskjellige rom, her er fordelingen.

  1. Emily, Celine, Julie, Karen og Åsne
  2. Maria, Thea, Amalie, Sofie, Karoline og Charlotte
  3. Karl Henrik, Eskil, Sebastian og Håvard
  4. Christoffer, Sturle, Odd Henning og Glenn Andre
  5. Eirik, Tord, Henrik, Conrad og Simen
  6. Hanne, Frida, Louise, Camilla og Ramona

I løpet av uken skal også listen over mat som skal være med på tur være klar. Det er viktig at det også er beregnet ut hvor mye mat som skal være med.

Til slutt avsluttet vi timen med Refleksjoner over Petter Moens dagbok. Et viktig tema i teksten er ensomhet. Hva skjer når vi er ensom? Tankene begynner å spinne. Vi ser i teksten hvordan den er bygget opp omkring det å være ensom. Det er viktig at vi bruker refleksjoner fra andre tekster og. Vi kan flere steder dra inn tidligere refleksjoner, og dødsstraff. Til eksamenen burde vi alle lese igjennom tekstene en gang til, kanskje ta noen nye notater i tillegg.

I femte og sjette time brukte vi på å forberede oss i det faget vi selv ville. Eivind rådet oss til å allerede nå begynne å lage eventuelle foredrag til eksamen.

Da var enda en dag ferdig i 10C, takk for i dag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: