1. juni

Endelig juni. Sommerferien nærmer seg med stormskritt, nå bare 22 dager igjen! I det siste har lærerne hatt litt hastverk med å få gjennomført prøver.  Nå er det deilig å vite at karakterene allerede er satt. Klagefristen på Mat og Helsekarakteren begynte i dag, dvs vi skulle få tilbakemelding på våre prestasjoner, nemlig standpunktkarakteren – … karakteren som kommer på vitnemålet!
I første time forventet vi å ha matte, men da Eivind kom ville han ha RLE i stedet, og ta matte i siste time. Vi startet med ‘prosjektet’ vårt. Det går ut på at hele klassen skal lage en plakat med 100 ting som gjør livet verdt å leve. Ambisiøst?…he-he… Først delte alle seg opp i reklameprosjektgrupper og skrev en lang liste over hva de syns er verdt å leve for. Timen gikk stort sett med til dette arbeidet, men rett før timen var slutt braste Olav inn i klasserommet. Han begynte å syte litt over det kalde været. Han hadde planlagt å ha friidrett med oss, men i stedet ble det fotball for at vi ikke skulle fryse så mye, sa han..

 

Da de ti minuttene med friminutt var over, hadde de fleste allerede kledd seg for gym. Noen er tregere enn andre, og begynner først å kle seg når friminuttet er slutt… Uansett var Olav litt sein i dag. Han hadde sannsynligvis stått på banen for å vente på oss, mens vi stod som vanlig utenfor garderobene. En bitte liten stund gikk før Olav kom, førte oss til banen, og ga oss ordre. Det var faktisk ganske kaldt…

 

Ballkontroll var først på programmet. 9C ble delt i firer-grupper, for så å sende pasninger til hverandre innad i gruppa. Olav gjorde det selvfølgelig mer utfordrende ved å øke avstanden og beordre oss til å føre ballen litt før vi sentrer til neste person. Under hele aktiviteten tok Olav notater for å se hvor flinke vi er med ball.

 

Ettersom tiden gikk, fikk vi også lov til å skyte på mål. Jentene først, så guttene. Samme inndeling var det på kampene vi spilte på slutten. Gymtimen var over etter en halvannen time, og vi gikk opp til klasserommet for å spise og lade oss opp til neste fag: Tilvalg.

 

Vi lærer om kroppen i fransken. Når jeg sier det, mener jeg at læreren bestemte timen før at vi skulle ha gloseprøve i navn på kroppen/ kroppsdelene. Prøven var ganske spontan etter min mening, men jeg kunne ikke gjøre annet enn å ta det på sparket og håpe på at alt gikk bra…
Tysk-klassen hadde denne uken vikar, akkurat som sist gang. De hadde Olav denne gangen. Elevene fikk gjøre et valg, enten kunne de gå ut på banen og spille fotball, eller de kunne sitte inne og jobbe.

 

Spansk-klassen skal ha en presentasjon om Cuba. De skal skrive noen setninger, og så framføre. Læreren, Maria, sa til dem at hvis de gjorde det bra, skulle alle få lov til å bli med til byen en dag (utenfor skoletid) og spise tapas på en spansk restaurant. Jeg synes det hadde vært en strålende overraskelse for alle språk-klassene, og så bra motivasjon!

 

Nest siste fag i dag var Engelsk. Dette var en såkalt lytt-og-ikke-snakk time. Noen elever skulle nemlig framføre deres presentasjon om ‘The American Dream’. Første ut var Håvard. Det tydet først på at han skulle snakke om drømmen og bare den, men så kommer han selvfølgelig med noen fancy animasjoner hvor navnet Bill Clinton dukker opp. Der kasta jeg bort 5 cm på notatarket, som viste seg å bli problematisk etter siste foredrag. De andre som framførte var: Julie med sin presentasjon om italiensk innvandring, Celine med sin presentasjon om Coca Cola, Thea med sin presentasjon om Forrest Gump og til slutt, men ikke minst, Odd Henning med sin presentasjon om innvandring generelt. Bra presentasjoner var de alle sammen.

 

Siste time – matte? Nei. I denne timen fikk vi bare en haug med beskjeder og prøver. Karakteren i Mat og Helse ble endelig tildelt, også kalt “standardkarkateren i Mat og Helse,” en skrivefeil… fordi skoleledelsen er litt av en skrue. Fra i dag av har vi ti dager på å klage på den. Noe annet som ble tildelt var del to på mattetentamen. Akkurat som sist gang fikk vi ikke karakter, og vi måtte telle opp poengene selv. Eivind sa at dette var den tentamen som vi har gjort det dårligst på gjennomsnittlig. Uff da…

 

De siste beskjedene som ble gitt var at Eivind er vekke onsdag og torsdag neste uke og at reklameprosjektet skal være ferdig til mandag i uke 24. Han avsluttet timen med å fortelle oss noe sinnsykt viktig. Hvis det er ting vi sliter med på matteprøver,  bør vi øve i sommerferien. I tiende klasse teller nemlig alt, så det gjelder å være forberedt.  Vi fikk deretter gå hjem og hygge oss resten av helgen.

 

God helg til alle sammen, liten og stor!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Legg igjen en kommentar