7. februar

Søvnen hadde ikke helt sluppet taket da jeg satt ved frokostbordet. Fra radioen hørte jeg at det i dag var forsvarernes tur til å legge frem sitt syn i acta saken. De ville nok bruke en hver anledning til å rive ned det bildet som aktoratet har skapt de foregående dagende. Det kunne både vært inntresant og lærerikt å få være med som tilhører i rettssalen.

 

Skoledagen begynte med at Lena spurte om noen var vekke. Vi fikk et valg om å enten være nede i klasserommet å lese, eller å gå opp på mediateket å løse oppgaver på www.lokus123.no/tellus. Odd Henning, Sturle, jeg og noen flere valgte å gå opp på mediateket. Vi satte oss ned og skrudde på datamaskinene. Etter en lang stund fikk vi endelig kontroll over maskinene. Vi åpnet nettleseren og skrev inn webadressen. Der jobbet alle selvstendig med oppgaver som omdannet kapittelet elektrisitet.

 

I andre time var det tilvalg, Odd Henning, jeg og Sturle banet oss vei opp trappen og inn i gangen som førte til klasserommet. Der stod vi og ventet på at Maria skulle komme. Når hun kom snakket vi litt om Me Duele som er spansk og betyr jeg har vondt. Vi lærte at corazon betyr hjertet. Vi gikk gjennom oppgave D side 49. Etterpå oversatte vi ”Hodet skulder kne og tå” som kos i slutten av timen fikk vi danse og synge denne merkelige sangen som gikk slik.

Cabeza, hombros rodilla y dedos del pie.

Cabeza, hombros rodilla y dedos del pie.

Ojos, oreas, mejilla a tocar.

Cabeza, hombros rodilla y dedos del pie.

 

I fransk klassen fremførte de presentasjonen om været. Tyskklassen jobbet med fremføringen.

 

Dagens andre naturfagstime startet med at vi gikk gjennom oppgave 4.36 til 4.44. vi fikk også lov til å prøve oss på disse oppgavene: I hjemmene våre er spenningen 230 volt. Hva er resistansen i en hår føner når strømmen i hår føneren er 4,0A?

 

Hvor stor er strømmen som går gjennom resistansen

Endelig kom en av Eivinds timer, norsk. Den digitale tavlen virket ikke, så Eivind spurte om alle hadde gjort leksen sin. Det hadde de ikke. De som ikke hadde gjort det fikk anmerkning. Så heldigvis virket tavlen og ingen flere måtte under Eivinds pisk. Han skrev lyrikk på tavlen og så skulle vi si det første vi tenkte på. Det ble nevnt tekst, poesi, rim, sangtekst, musikk, dikt, rytme og masse mer. Etterpå skulle vi si noe som var typisk for ett dikt. Denne gangen ble det nevnt tonefall, rim, rytme, oppsett og klang. Til slutt fikk vi høre blåmann, blåmann bukken min med Jan Erik Vold. Helt i slutten av timen fikk vi diktet ”Du må ikke sove” av Arnulf Øverland.

 

I femte time var det samfunnsfag. Vi skrev nøkkelord til kapittelet Mellomkrigstiden. I slutten av timen kom det en liten avsporing. Karoline syntes sund på vår kjære Sturle siden etternavnet hans er Breivik. Dette sa Eivind fort imot med å spørre om hun synes sund på de som heter Nilsen. Slik kom vi inn på den norske seriemorderen Dennis Nilsen. Slik kom vi også inn på Anders Breivik og hans syn på Islam.

 

I sjette og siste time var det RLE. Vi jobbet videre med kapittelet ”På sporet av Jesus”. Dette kapittelet skal vi ha prøve i på fredag. Jeg gjorde oppgaver på side 75. Men du kunne også gjøre med oppgaver fra side 79 og 86.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Comments
4 Responses to “7. februar”
 1. Ole Petter Våge sier:

  Nå når dere nesten er blitt elektrikere hele gjengen, så må dere sørge for at den digitale tavlen virker ( enkel måte å slippe anmerkninger på )
  Med å lese bloggen har også jeg lært litt spansk i dag, kanskje omtrent det samme som dere ?
  Må være artig å ha en lærer som dere lengter etter å ha en time sammen med ( » endelig en time med Eivind » )
  Greit å bli minnet på at det er prøve i RLE på fredag.
  Flott skrevet Christoffer !

 2. Hiya! I just want to give an enormous thumbs up for the good data you might have here on this post.

  I will likely be coming again to your weblog for extra soon.

 3. Anonym sier:

  Excellent enthusiastic analytical eye designed for
  details and can anticipate difficulties before they will occur.

 4. The knight city hearings subcommittee prepares from will get your game by offeringvariety of duane has
  also worn top jackpots count hundreds searched for games online game where you even skin.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: