Amerikaneren


  • 3-4 spillere
  • Amerikaneren spilles med lag

Du trenger:

  • 1 kortstokk

For å vinne må du få så mange stikk/ poeng som mulig. Det laget som får 52 poeng eller mer, vinner spillet.

Først deles det ut alle kortene bortsett fra fire kort som legges i en egen bunke. Deretter blir det bydd stikk. Den som byr mest, får bytte kort med de fire som ligger på bordet og velge trumf. Trumf er det kortet som spilleren velger skal ha høyest verdi av alle kortene. Når spilleren har lagt ut de fire kortene han ikke trenger, legger den spilleren ut et kort i den typen han vil at skal være trumf og spør etter et høyt kort i denne typen. Den som har det kortet spilleren spør etter legger ut dette, mens de andre legger ut et annet kort i trumftypen. Den som vinner stikket får begynne. Et stikk kapres ved at du eller makkeren din legger på det høyeste kortet i den fargen det går i, eller trumfer. Du er nødt til å legge ut typen det går i ved mindre du ikke har den typen. Da legger du ut et annet kort. Runden slutter når ingen har flere kort.

Når du har vunnet et stikk tar du det inn og legger det på bordet. Hvis spilleren som ba klarer å sanke nok stikk får han/hun dobbelt så mye poeng som han selv ba, mens spilleren han/hun kom på lag med får like mye poeng som ble bydd. Hvis spilleren ikke klarer å samle nok stikk innen runden er slutt får den dobbelt minus av det den ba, mens makkeren får det som ble bydd i minus. De/den som ikke er på lag med noen er på hvert sitt lag og prøver å sabotere de som er på lag sine poeng. Disse spillerne får et poeng per stikk de får.

Comments
One Response to “Amerikaneren”
  1. Magnus sier:

    Det er første personen som kommer til 52 som vinner, ikkesant? Altså hvis en har 51 og en annen har 47, så er det den med 51 som vinner spillet selv om begge får 52 iløpet av den siste runden?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: